VIKTIG INFORMATION ANGÅENDE

Kulvertbyte under sommaren

Ledningar i mark (avlopp samt vattenrör) kommer att bytas ut i området under sommaren pga. underhållsbehov. Arbetet kommer att påbörjas under vecka 27, fredagen 5 juli och projektet beräknas pågå i ca. 4 månader.

Arbeten kommer att bedrivas: 07:00-18:00. I viss mån kommer störande arbeten förekomma, vilket vi hoppas att ni har överseende med och entreprenörerna skall göra deras bästa för att minimera eventuella besvär.

Kulvertutbytet, projektinformation

  • Etablering av 1 st byggbod kommer att ske direkt i starten. Placering utav bod kommer att vara utanför hus 201, samma placering som användes under takrenoveringen.
  • Under hela projektet kommer delar av gångvägar avgränsas som ”arbetsplats” av säkerhetsskäl.
  • Självklart kommer ni kunna ta er in och ut från bostaden, viktigt att följa hänvisningsskyltarna. Vi ber er därför hålla dessa gångar fria från hinder (parkera cyklar innanför anvisade markeringar).
  • Avisering om vattenavstängningar för just er huskropp kommer att ske och aviseringen kommer att läggas i postlåda utanför er entrédörr, det är därför viktigt att hålla koll på denna postlåda under sommaren för att få information. 
  • Arbetet med kulvertutbytet kommer att starta högst upp i området och sker sedan neråt i etapper under ovan redovisad tidplan. Mark kommer att öppnas upp för att lägga nya ledningar och diverse buskage vid gavlar kommer ett bortforslas.
  • Medlemmar i hus 203 samt 204 kommer att få en ytterligare avisering med detaljerad information gällande trallen vid uteplatsen. Arbeten kommer att ske här eftersom ledningar är placerade under några av dessa trallar. Om ni inte blir kontakta gällande detta, så är inte er trall berörd.
  • Inhägnande områden får givetvis inte beträdas under byggtiden, dvs så länge stängsel står placerad. Mycket viktigt att även barn i området informeras om att klättring av stängsel mm. är förbjudet pga. säkerhetsskäl.
  • Containrar för uppsamling utav markmassor kommer att vara placerade vid nedre parkeringen utanför cateringen. Medlemmars parkeringar blir inte berörda.
  • Vi kommer tillhandahålla information löpande om projektets framdrift. Denna sätter vi upp på vid informationstavlan utanför styrelseslokalen/poolområdet.

Vad behöver jag som medlem göra när arbetet utanför vid min huskropp?

  • Avisering om vattenavstängningar sker i postlåda utanför entrén i god tid (1 vecka innan). Dessa vattenavstängningar beräknas pågå 1 dag per huskropp. Kallvatten kommer enbart stängas av en kortare period dock, men vi vill ändå uppmana er medlemmar om att tappa upp vatten i hinkar så att ni klarar er under dagen. Vatten finns alltid vid bevattningsslangarna om det behövs.
  • Om du är bortrest under sommaren så måste ni ställa ert lås i serviceläge. Projektet omfattar inte invändiga arbeten i bostäder, men i undantagsfall kan entreprenören behöva komma in i er bostad. VIKTIGT! Entreprenör kommer också att bära med sig legitimation som kan visas upp.
  • När vattnet släpps på igen efter vattenavstängningen så kan mindre störningar uppstå under en kort stund såsom brunt vatten (rost). Ifall detta sker så är det bra att spola ordentligt då detta då försvinner. Vid kranen så sitter det även en sil som kan skruvas loss och rengöras (rost kan fastna i silen ibland).

Sammanfattning

  • När vattenavstängning sker i er huskropp enligt datum och tid i avisering, fyll då kastrull/flaskor etc. med kallvatten för att säkra upp så att vatten finns under dagen.
  • Håll koll på brevlådan utanför er entré för information som berör er.
  • Ställ ert lås i serviceläge om ni inte är hemma.
  • Om brunt vatten kommer från kranen, så är detta ingen fara. Fortsätt att spola tills att det försvinner och rensa silen (under kranen där vattnet spolas ut) vid behov.

Vart vänder jag mig vid frågor?

Som vi nämner ovan så kan mindre driftstörningar att ske under sommaren, såsom oljud från grävskopor/vattenavstängning/brunt vatten när vattnet är tillbaka under en kortare period. Vi ber er att ha överseende med detta och komma ihåg att detta inte går att undvika. Har ni dock frågor under projektets gång så ska ni vända er till Nordstaden i vanlig ordning.

Information läggs även ut i Nordstadens portal och du som har din e-postadress registrerad där får en avisering via e-post. Du som inte har registrerat din e-postadress, gör det snarast så du inte missar viktig information.

Informationsmöte torsdagen den 4 juli kl. 19:00 i föreningslokalen

Välkomna på informationsmöte på torsdag den 4 juli klockan 19:00 i föreningslokalen. Representanter från styrelsen samt entreprenören kommer att vara på plats för att presentera ovanstående och svara på frågor.

Trevlig sommar!

Styrelsen